Széchenyi 2020

Aug, 2018

 



Projekt azonosítószám: GINOP-1.2.2-16-2017-01114
Támogatási intenzitás: 50%
Befejezési dátum: 2018. június 4.


A projekt az előírt határidőn belül, a támogatói okirat hatálybalépésétől számított pár napon belül megkezdődött és határidőre be is fejeződött. Szerződésmódosítás, változás bejelentés sem a határidőkre, sem a műszaki tartalomra, vagy a szállítókra nem volt. A projekt a terveknek megfelelően került lebonyolításra. A projekt során a tervezett eszközök beszerzésre és üzembe helyezésre kerültek. Ezzel a projekt tervezett eredményei létrejöttek.

A projekt során beszerzésre kerültek a következő eszközök: 1 db BCM-P 041 Szálbevonó gépsor szálfestővel / 1 db Spulni fröcsöntő szerszám 1/4 LB / 1 db Spulni fröccsöntő szerszám, 2 fészkes, 200-300 m / 1 db Spulni fröcsöntő szerszám, 2 fészkes 100-150 m / 1 db BC-42 speciális tekercselőgép.

A projekt eredménye a horgászzsinór gyártás (TEÁOR 20.60) technológiai korszerűsítése és kapacitásának bővülése. A fejlesztéssel lehetővé vált a piacon keresett pvdf-el bevont horgászzsinór szál gyártása, és a szálak multicolor festése, Továbbá megvalósult a gyártott szálak gyorsabb, kevesebb anyag és idő ráfordítással, jobb minőségben történő kisebb csomagú kiszerelése, illetve motringolt tekercselés.

A beszerzendő eszközökkel egyszerre valósul meg az új kapacitások létrehozása  és a technológia korszerűsítése, ami együtt a vállalkozás versenyképességének javulását eredményezi. A vállalkozás piacának egyik magas minőségű innovatív terméke a pvdf-el bevont poliamid szál. A fejlesztéssel a pályázó szert tesz erre a nemzetközi szinten innovatívnak tekinthető technológiára és képes lesz magas hozzáadott értékű versenyképes termék gyártására. A fröccsöntő szerszámok és speciális tekercselőgép beszerzése lehetővé teszik a kisebb kiszerelésű termékek arányának növekedését. Ez azért fontos, mert ezen termék csoport iránt folyamatosan növekszik a kereslet és hozzáadott értéke is magasabb.

Összességében a fejlesztéssel előreláthatólag növekedni fog a vállalkozás versenyképessége, piaci részesedése, árbevétele, valamint jövedelmezősége.
 

GINOP-8.3.5-18/B