Tenders

Széchenyi Terv Plusz

Sept, 2023

 
 

Széchenyi 2020 Technológiai fejlesztés

Okt, 2020

 Projekt azonosítószám: GINOP-2.1.7-15-2016-02035
Támogatási intenzitás: 65,56%
Befejezési dátum: 2020.07.31.


A poliamid kopolimer alapanyagú horgászzsinórok területén az iparágban, nemzetközi szinten kiemelkedő eredménynek számító termék és technológia fejlesztés a Balázs Filament KFT. Tiszaújvárosi telephelyén.

Kísérleti fejlesztés végrehajtása poliamid kopolimer alapanyagú horgászzsinórok területén. A cél olyan növelt szakítószilárdságú szálak kifejlesztése, amely az iparágban nemzetközi szinten is kiemelkedő eredménynek számít. A kísérleti fejlesztés fő része a termék és technológia prototípus fejlesztés és tesztelés, továbbá a projekt tartalmaz még eszközbeszerzéseket is. Az elvárt eredmény 2db termék prototípus és 1 db technológia prototípus.
 

Széchenyi 2020

Aug, 2018

 Projekt azonosítószám: GINOP-1.2.2-16-2017-01114
Támogatási intenzitás: 50%
Befejezési dátum: 2018. június 4.


A projekt az előírt határidőn belül, a támogatói okirat hatálybalépésétől számított pár napon belül megkezdődött és határidőre be is fejeződött. Szerződésmódosítás, változás bejelentés sem a határidőkre, sem a műszaki tartalomra, vagy a szállítókra nem volt. A projekt a terveknek megfelelően került lebonyolításra. A projekt során a tervezett eszközök beszerzésre és üzembe helyezésre kerültek. Ezzel a projekt tervezett eredményei létrejöttek.

A projekt során beszerzésre kerültek a következő eszközök: 1 db BCM-P 041 Szálbevonó gépsor szálfestővel / 1 db Spulni fröcsöntő szerszám 1/4 LB / 1 db Spulni fröccsöntő szerszám, 2 fészkes, 200-300 m / 1 db Spulni fröcsöntő szerszám, 2 fészkes 100-150 m / 1 db BC-42 speciális tekercselőgép.

A projekt eredménye a horgászzsinór gyártás (TEÁOR 20.60) technológiai korszerűsítése és kapacitásának bővülése. A fejlesztéssel lehetővé vált a piacon keresett pvdf-el bevont horgászzsinór szál gyártása, és a szálak multicolor festése, Továbbá megvalósult a gyártott szálak gyorsabb, kevesebb anyag és idő ráfordítással, jobb minőségben történő kisebb csomagú kiszerelése, illetve motringolt tekercselés.

A beszerzendő eszközökkel egyszerre valósul meg az új kapacitások létrehozása  és a technológia korszerűsítése, ami együtt a vállalkozás versenyképességének javulását eredményezi. A vállalkozás piacának egyik magas minőségű innovatív terméke a pvdf-el bevont poliamid szál. A fejlesztéssel a pályázó szert tesz erre a nemzetközi szinten innovatívnak tekinthető technológiára és képes lesz magas hozzáadott értékű versenyképes termék gyártására. A fröccsöntő szerszámok és speciális tekercselőgép beszerzése lehetővé teszik a kisebb kiszerelésű termékek arányának növekedését. Ez azért fontos, mert ezen termék csoport iránt folyamatosan növekszik a kereslet és hozzáadott értéke is magasabb.

Összességében a fejlesztéssel előreláthatólag növekedni fog a vállalkozás versenyképessége, piaci részesedése, árbevétele, valamint jövedelmezősége.
 

Új Széchenyi terv

Dec, 2010

 

 

Új Magyarország Fejlesztési terv

Jan, 2010


 

Tisztelt Partnereink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy társaságunk az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében GOP-2.1.1-09/A-2009-3060 számú pályázatával támogatást nyert el a horgászzsinór gyártási feltételeinek fejlesztésére. A fejlesztés eredményeként a II. negyedévétől megnövelt tekercselő kapacitással rendelkezünk, valamint bővítettük termékpalettánkat a multikolor horgászzsinórok különböző típusaival.

 


GINOP-8.3.5-18/B